Inschrijven voor de Survivalrun Udenhout? Zo ben jij goed voorbereid!

survivalrun wedstrijd
survivalrun wedstrijd
survivalrun wedstrijd

Ben je een avonturier die niet bang is om vies te worden? Houd je van fysieke uitdagingen en een flinke dosis adrenaline? Dan is de Survivalrun Udenhout precies wat je zoekt! De survivalrun in Udenhout is een jaarlijks terugkerende survivalrun evenement in september en trekt deelnemers van heinde en verre. Hier lees je alles wat je moet weten om je optimaal voor te bereiden op dit fantastische avontuur. Het is niet voor niets de meest opgezochte survivalrun wedstrijd in Google!

Wanneer is de Survivalrun Udenhout?

De Survivalrun Udenhout in Noord-Brabant (gemeente Tilburg) vindt meestal plaats in september. Dit is het moment waarop deelnemers uit heel Nederland samenkomen in het pittoreske Udenhout om deel te nemen aan dit adrenalinepompende evenement. Zorg dat je op tijd begint met je voorbereidingen, want de tijd vliegt als je plezier hebt!

Wat typeert de Survivalrun in Udenhout?

De Survivalrun Udenhout staat bekend om zijn uitdagende parcours en gevarieerde hindernissen. Denk aan het beklimmen van muren, doorwaden van modderige wateren en balanceren op touwbruggen. Het is een evenement voor zowel recreanten als doorgewinterde wedstrijdlopers. Of je nu komt voor de lol of om te winnen, deze run biedt voor elk wat wils.

Welke afstanden zijn er?

Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden:

 • 5,5 km: Ideaal voor beginners of als je gewoon een keer wilt proeven aan de survivalrun.
 • 7 km: Perfect voor de gemiddelde avonturier die een beetje uitdaging zoekt.
 • 13 km: Alleen voor de echte diehards die geen obstakel uit de weg gaan.

Hoeveel hindernissen zijn er?

Afhankelijk van de gekozen afstand kom je tussen de 30 en 38 hindernissen tegen. Dit betekent dat je op elke hoek van het parcours een nieuwe uitdaging te wachten staat. Bereid je voor op een gevarieerde en intense ervaring!

Hoe gaat het parcours en welke hindernissen zijn er?

Het parcours van de Survivalrun Udenhout is een mix van natuurlijke en kunstmatige hindernissen. Hier zijn enkele hoogtepunten:

 • Boomkwekerij Heuvelloop: Rennen door de bomen.
 • Karretjes hindernis: Test je evenwicht.
 • Swing-over boven de sloot: Probeer niet in de sloot te vallen.
 • Apenhang kikkerpoel: Klauteren boven een modderpoel.
 • Boomstam hakken: Alleen voor de echte beukers onder ons.

Voor een volledige lijst van hindernissen en hoe je ze kunt overwinnen, bekijk je de website en bereid je mentaal voor op de uitdaging.

Video’s kijken van voorgaande edities

Wil je weten wat je te wachten staat? Bekijk dan zeker even video’s van eerdere edities op YouTube. Zie de pijn en het plezier in de ogen van de deelnemers en krijg een goed beeld van wat je te wachten staat. Dit helpt je niet alleen om je mentaal voor te bereiden, maar ook om te zien welke technieken werken bij de verschillende hindernissen.

Welke categorieën hindernissen zijn er en hoe train je voor de hindernissen?

De hindernissen zijn te verdelen in verschillende categorieën. Hier zijn ze globaal, samen met enkele tips over hoe je je erop kunt voorbereiden:

 • Swing-over: Train je gripkracht en armkracht met pull-ups en touwklimmen. Oefen regelmatig om je swing-over techniek te verfijnen.
 • Lianen: Focus op arm- en schouderkracht met monkey bars. Dit helpt je om soepel van liaan naar liaan te zwaaien.
 • Boogschieten: Verbeter je precisie en concentratie door regelmatig te oefenen met boogschieten. Het draait allemaal om focus.
 • Apenhang: Werk aan je core en bovenlichaamspieren met planken en hanging leg raises. Dit helpt je om stabiel te blijven tijdens de apenhang.
 • Net Swing-over: Oefen op gripkracht en coördinatie. Probeer verschillende technieken om te zien wat voor jou het beste werkt.
 • Boomstam doorhakken: Versterk je armen en rug met gewichtstraining. Kracht en techniek zijn hier essentieel.
 • Lopen met last: Doe krachttraining voor je benen en rug, en loop met gewichten. Dit helpt je om gewend te raken aan het dragen van zware lasten.
 • Rustig hardlopen om te herstellen: Bouw uithoudingsvermogen op door intervaltraining. Dit helpt je om snel te herstellen tijdens de run.
 • Over een horizontaal net klimmen: Versterk je core en armspieren. Probeer verschillende klimtechnieken.
 • Paalklimmen: Verbeter je gripkracht en algehele arm- en schouderkracht. Oefen regelmatig om je techniek te verfijnen.

Welke kleding trek je aan tijdens de Survivalrun Udenhout?

In september is de kans groot dat de temperaturen bovengemiddeld zijn. Laat die thermokleding dus lekker thuis! Hier is je ideale kledingset voor de Survivalrun Udenhout:

Dunne Lange Survivalrun Legging

Een dunne lange sportlegging is perfect. Het biedt voldoende bescherming zonder dat je oververhit raakt.

Goede Sportsokken

Investeer in goede sportsokken die zweet afvoeren en je voeten droog houden. Ze zijn cruciaal om blaren te voorkomen.

Survivalrun Schoenen met Grip

Kies voor hardloopschoenen met een stevige grip. Survivalrun- of Trailschoenen zijn ideaal, want je wilt niet uitglijden op die modderige hindernissen.

Wedstrijdshirt

Het wedstrijdshirt krijg je uiteraard voordat je start. Het is meestal gemaakt van sneldrogend materiaal, perfect voor dit soort evenementen.

Handschoenen? Niet Nodig!

Handschoenen zijn voor mietjes, je handen kunnen het wel aan!

Sporttas

Vergeet niet een sporttas mee te nemen met schone kleding, toiletartikelen en een handdoek. Na al die inspanning is er niets lekkerder dan een lauwe douche en frisse kleren.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan de start verschijnt en geniet van de run! Tot in Udenhout!

Samenvatting

Klaar om je klautervaardigheden op de proef te stellen? Het Survivalrun Weekend in Udenhout in september is dé plek waar je moet zijn. Of je nu een recreant of een wedstrijdloper bent, dit evenement biedt de perfecte kans om jezelf te testen en alleen of met je sportmaatjes een mooie ervaring op te doen in een gemeenschap van avonturiers. Schrijf je nu in en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur in Udenhout!

Voor meer informatie en inschrijven, bezoek de officiële website van Survivalrun Udenhout. Volg ze ook op Facebook en Instagram voor de laatste updates. Tot daar!

Interessant? Deel 'em!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Picture of Auteur: David

Auteur: David

Survivalrun heeft sinds december 2014 veel betekent voor mij als sporter en persoon. Naast een goede conditie, kracht en zelfvertrouwen is het iedere week een enorme uitlaatklep. Op survivalrunners.nl deel ik mijn passie en ervaring graag met anderen

GezondheidGezondheid

Sneller herstellen?