Heb je deze al? De ultieme survivalrun sportlegging van Allsur5

beste survivalrun legging

Running tight (of sportlegging)

Een survivalrunner heeft eigenlijk niet veel kleding of accessoires nodig. Naast goede schoenen, sokken en shirts is de running tight of in gewone taal de sportlegging een hele belangrijke.

En er zijn nogal wat merken en en uitvoeringen van. Waarin onderscheid een survivalrun legging zich nou van een hardlooplegging? En wat is nou een goede kwaliteit?

In dit artikel leg ik je uit wat het verschil is (ik verklap je, het gaat om details) en wat in mijn beleving de beste survivalrun legging van dit moment is.

Een tweede huidje

Bedenk dat een survivalrun legging vooral lekker gestroomlijnd moet zitten, als een tweede huidje. Dat betekent dat de stof elastisch moet zijn en glad, niet jeukt en vooral stevig moet zijn. De tight moet rond de middel goed aansluiten en eventueel met een koord aan te snoeren zijn. Je wilt niet dat je onderbroek zichtbaar is wanneer je ondersteboven aan een balk hangt, you know ;).

Daarnaast mag het model best wat langer zijn, zodat je enkels beschermd zijn tegen de vele touwen die je met de schippersslag zult bedwingen.

Zo min mogelijk poespas

En dan is het ook erg belangrijk: zo min mogelijk poespas. Veel hardloopleggings bevatten zakjes met ritsjes die erg handig zijn om bijvoorbeeld een huissleutel of een pinpas in te verstoppen. Vaak zitten deze survivalrunners behoorlijk in de weg. Het kan ook extra pijnlijk zijn als je hiermee langs een obstakel schuurt. Vakjes zijn soms wel handig, maar dan verstopt op slimme plekken.

Sportlegging met zakken

Geen poespas, duidelijk. Maar soms wil je toch even een rolletje dextro meenemen terwijl je met een survivalrun training, hardlooptraining of wedstrijd bezig bent, toch? Een paar goed weggewerkte zakken zijn dan toch wel handig. Je hoeft ze niet te gebruiken, ze zitten niet in de weg, maar ze zijn er wel als je ze nodig hebt.

Sport tight voor dames en heren

Een sport tight die unisex, oftewel voor zowel dames als heren geschikt is? Kan dat nog wel in deze tijd van hippe kleurtjes en marketinggerichte pasvormen? De sportlegging van Allsur5 bewijst dat het verschil der seksen er totaal niet toe doet. De pocket tight staat en zit iedereen even goed.

Zomer en winter tights

Voor de zomer- en wintertijden zijn vaak verschillende modellen aan te schaffen. Mijn ervaring is dat een wintertight alleen echt nodig is tijdens ijskoude runs. Wanneer je door het water moet (zoals in Vollenhove).
Schaf je voor het eerste een compression tight aan, ga dan eerst voor de zomertight. Je koopt ze bijvoorbeeld van de merken Allsur5 (is mij goed bevallen), KUnder Armour of Reebok.

Wat is de beste Survivalrun sportlegging?

kSurvivalrun legging hoeven niet heel duur te zijn. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een sportlegging van Kipsta gekocht bij Decathlon, al was deze al na een jaar opgevrolijkt met een mooi kijkgat bij mijn bovenbeen.

Eerlijk is eerlijk, de beste zijn nog altijd van het Nederlandse Allsur5. Ik heb inmiddels 5 jaar gesport met een hardlooplegging van allsur5 en er zit, behalve één gaatje bij mijn been en één bij mij kont, geen enkele beschadiging op. Behoorlijk duurzaam dus. Ze kosten ook wat meer (zo’n 50 euro), maar dan haal je wel de beste kwaliteit in huis. En als je hier zeker 5 jaar mee doet, is het eigenlijk geen geld.

Mijn advies is ook: koop twee leggings, dan heb je er altijd een schone in de kast liggen!

De nieuwste legging speciaal voor survivalrun koop je bij bol.com (Allsur5).

Interessant? Deel 'em!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Auteur: David

Auteur: David

Survivalrun heeft sinds december 2014 veel betekent voor mij als sporter en persoon. Naast een goede conditie, kracht en zelfvertrouwen is het iedere week een enorme uitlaatklep. Op survivalrunners.nl deel ik mijn passie en ervaring graag met anderen

GezondheidGezondheid

CONDITIE OPBOUWEN STARTER KIT TOT 60% KORTING