Magnesiumpoeder voor je handen: de oplossing voor meer grip bij het klimmen?

magnesiumpoeder grip handen survivalrun touwklimmen

Sporten met magnesiumpoeder

Ken je dat, je wilt even lekker op kracht en snelheid trainen, maar door de neerslag heb je te weinig grip op houten palen en metalen ringen en balken. Of het is zo warm dat je steeds uit de hindernissen glibbert. Probeer eens te trainen met magnesiumpoeder. Dit goedje kan je training net even wat leuker maken.

Een survivalrun training gaat in weer en wind door. En dat hoort er nou eenmaal bij zou je kunnen zeggen. Maar soms is het interessant om eens verder te kijken dan je neus lang is. Natte trainingen door regen en sneeuw kunnen je grip behoorlijk verslechteren, waardoor je training niet altijd wordt wat je hoopt.

 

Inhoud

 

Wat is magnesiumpoeder?

Magnesiumpoeder bestaat uit de combinatie tussen magnesium en carbonaat (MgCO3). Het poeder lijkt op de stof waar de schoolkrijtjes van vroeger van gemaakt waren (calciumcarbonaat).

Wat doet magnesiumpoeder?

Het Magnesiumcarbonaat poeder zorgt direct voor droge en stroeve handen. Daarmee krijgen je handen meteen meer grip op de hindernissen. Magnesium in poedervorm wordt al decennia lang gebruikt bij turnen, bodybuilding, paaldansen, fitness en wandklimmen. Je wrijft je handen ermee in en het poeder absorbeert het zweet in je handen. Je zwetende of door weersomstandigheden nat geworden handen worden direct droog en stroef. Het is 100% veilig te gebruiken en is niet slecht voor je huid.

Ter verduidelijking; ik heb het over magnesium poeder voor je handen, niet om in bad te gebruiken of als supplement.

Wanneer gebruik je magnesiumpoeder bij survivalrun?

Ik heb magnesiumpoeder gebruikt toen ik – tijdens hete zomerdagen, natte herfstige dagen (glibberig hout!) en ijzige winterdagen – wilde trainen op een pullupbar, triangels/ringen en verticale houten palen op het survivalrun parcours. Niets zo irritant als dat je door een beetje zweet niet goed kunt trainen. Of wanneer je door het glibberige herst en winterweer geen vat krijgt op houten en metalen hindernissen.

En het werkt uitstekend. Je kunt zo even lekker oefenen op de borstwaartsom, pullups doen of gewoon een potje klimmen zonder weg te glijden.

Kun je het poeder ook innemen als supplement?

Magnesium carbonaat is gemaakt voor meer grip tijdens het sporten. Verwar het niet met het supplement magnesium citraat of tauraat.
Je handen aflikken na je training met het poedertje is mede daarom niet aan te raden ;). Het is dus een totaal andere stof!

Wat is de beste vorm, in poeder, als blok, als bal of vloeibaar?

Eigenlijk maakt het niet uit in welke vorm je magnesium carbonaat gebruikt. Of het nou een blok, een balvorm, vloeibaar of in poedervorm is, het blijft dezelfde stof met dezelfde werking. De bedoeling is dat het goed afgeeft op je handen.

Vaste vorm: meest economisch

Een blok of balvorm is natuurlijk wel compacter dan een zakje poeder of een flesje opgeloste sportkalk. Het kan wat economischer zijn om te kiezen voor een vastere vorm. Maar dit is per merk weer verschillend.

Poedervorm: snel bij de hand

Magnesium carbonaat in poedervorm is het handigst wanneer je het vaak gebruikt. Zeker bij wandklimmen hoef je alleen maar je hand in het heuptasje te steken en je handen zijn weer stroef. Voor survivalrun zie ik dit niet meteen voor me. En het is wel zo handig dat er iets van een verpakking om het witte spul heen zit. Let erop bij het kopen van een zakje magnesiumpoeder of het spul niet door het zakje heen komt, voordat je het in je sporttas legt. Je wordt niet blij als later blijkt dat al je sportkleding onder het poedertje zit.

Vloeibaar magnesium: makkelijk te bewaren

Vloeibaar magnesium is een oplossing in alcohol, dat direct verdampt zodra je het op je handen smeert. Zo blijft er een restje magnesium achter dat meteen zijn werk doet. Dit betekent wel dat de alcohol die erin zit geen werkzame stof is en dus ruimte inneemt in de verpakking. Het is wel een stuk handiger om te bewaren en mee te nemen. Net wat je prettig vindt.

Wat zijn goede merken?

Een goed merk voor magnesiumpoeder is X-grip. De reviews zijn zeer lovend en je krijgt wat je ziet. Gymstick en Streetgains zijn ook prima merken. Er zijn ook merkloze poeders en blokken verkrijgbaar. Daar heb ik alleen geen ervaring mee.

Waar kan ik magnesiumpoeder kopen?

Je kunt ze allemaal vinden bij Bol.com. Of door te direct naar een van de onderstaande producten te gaan.

 

Interessant? Deel 'em!

Comment (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Auteur: David

Auteur: David

Survivalrun heeft sinds december 2014 veel betekent voor mij als sporter en persoon. Naast een goede conditie, kracht en zelfvertrouwen is het iedere week een enorme uitlaatklep. Op survivalrunners.nl deel ik mijn passie en ervaring graag met anderen

GezondheidGezondheid

CONDITIE OPBOUWEN STARTER KIT TOT 60% KORTING