Extra trainen voor een survivalrun

kettlebells training survivalrun

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Stel, je traint twee á drie keer per week bij je survivalrun vereniging. En je wilt je nóg beter voorbereiden op een survivalrun.
Of je hebt (tijdelijk) geen tijd om tijdens de reguliere training te verschijnen en zoekt een (tijdelijke) oplossing. Dan kun je een van onderstaande attributen gebruiken om je kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.
Even voor de duidelijkheid: dit artikel pleit niet voor vervanging, maar voor een mogelijke aanvulling van je wekelijkse portie training. Het beste is natuurlijk altijd de échte survival training.

Pull ups met de pull up bar

Je traint hier bijna al je spieren in je torso en armen mee. En dus uitermate geschikt voor het trainen met touwklimmen.
De meeste mensen hebben geen horizontale stang of pakplank in de achtertuin waar ze zich aan kunnen optrekken. Daarom kun je een pull up bar aanschaffen. Dit fitness attribuut kun je aan de deurpost klemmen. Voordeel: eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Met de meeste stangen kun je je vaak op meerdere manieren optrekken. Nadeel: het kan je deurpost wat beschadigen bij intensief gebruik.

Pushups en planking met de pushup bar

Pushups zijn goed voor een hoop spieren in de armen, in je borst, rug, heupen, bekken, benen en vooral, je buik .
Met planken train je je schouderspieren aan de voorkant, je borstspieren, je buikspieren, je heupspieren, bovenbeenspieren aan de voorkant en je scheenspieren.
Sommigen vinden het onzin om een hulpmiddel als een pushup bar aan te schaffen voor hun dagelijkse pushups. Dit kun je immers ook op je platte handjes doen? Klopt, maar een pushup bar is wel beter voor je polsgewrichten, je houdt je polsen namelijk recht. Daarnaast kun je verder doorzakken, omdat je wat van de grond af staat. En dat is weer een extra uitdaging voor je spieren.
Trouwens, veel pullup bars kun je ook op de grond leggen, zodat deze als pushup bar gebruikt kan worden..

Knijpkracht trainen met handgrippers

Knijpkracht is een van belangrijkste vaardigheden die survivalrunners graag ontwikkelen. Na een stevige training merk je vaak ook dat je knijpkracht afneemt, waardoor het klimmen of zwaaien in de touwen steeds moeizamer gaat.
Dus waarom niet de knijpkracht wat extra aandacht geven met handgrippers voor thuis? Handgrippers bestaan uit twee handvatten met daartussen een stevige torsieveer. Je train je knijpkracht door de handvatten met één hand naar elkaar te knijpen. De bekendste handgrippers zijn Heavy grips en Captains of Cush en deze komen in verschillende weerstandsniveaus.

Veelzijdig trainen met kettlebells

Wil je een allround fitnessgewicht in huis dan kun je het beste trainen met kettlebells. Deze ronde gewichten aan een handvat kun je op een ongelooflijk veelzijdige manier gebruiken. Kettlebells zijn er ook in verschillende soorten en gewichten.
hoe je er mee traint kun je lezen op deze blog.
Om het juiste gewicht te nemen raad ik je onderstaande keuzehulp aan:
4 kg Kettlebell: Vrouwen 60+, of lang niet aan sport gedaan, of lage belastbaarheid of lichte (rug)klachten.
8 kg Kettlebell: Vrijwel alle vrouwen, ongeacht sport niveau. Blessurevrij.
12 kg Kettlebell: Vrouwen die al eerder met de Kettlebell hebben gesport, of die zeer getraind zijn. Mannen 65+, of zeer lang niet aan sport gedaan, of zeer lage belastbaarheid.
16 kg Kettlebell: Vrijwel alle mannen, ongeacht sportniveau. Blessurevrij.

Nog aanvullingen?

ik realiseer me dat dit rijtje attributen nog prima aangevuld kan worden. Heb je dus nog ideeën of suggesties voor andere hulpmiddelen voor een goede thuis training?

Of heb je vragen over dit artikel? Laat een reactie achter.

[/spb_text_block]

Interessant? Deel 'em!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Auteur: David

Auteur: David

Survivalrun heeft sinds december 2014 veel betekent voor mij als sporter en persoon. Naast een goede conditie, kracht en zelfvertrouwen is het iedere week een enorme uitlaatklep. Op survivalrunners.nl deel ik mijn passie en ervaring graag met anderen

GezondheidGezondheid

CONDITIE OPBOUWEN STARTER KIT TOT 60% KORTING