How to: Sneller over hindernissen met afvlakken

Sneller over hindernissen en obstakels survivalrunners

Afvlakken, een gek woord eigenlijk. En een ondergeschoven kindje van de survivalrun technieken. Want afvlakken helpt je om sneller over verticale obstakels, zoals muren en houten wallen heen te komen. Ik heb de techniek toevallig geleerd toen ik aan het vrije trainen was. Afvlakken is zo snel en soepel mogelijk van een verticale hindernis, zoals een muur of wal afkomen door een soort halve swingover te doen.

Wat is dat, afvlakken?

Afvlakken is dus een soort swingover over een verticale hindernis, zoals een muur of een rij balken. Je werpt je lichaam over het obstakel en vlakt je zijwaartse zwaai af door met je lichaam zo strak mogelijk langs het obstakel naar beneden te vallen.

Oké nog één keer?

  • Je klimt de wal op,
  • buigt voorover,
  • legt een hand tegen de achterwand van de wal, terwijl je andere hand bovenop de wal rust.
  • Vervolgens slinger je je benen over en strak langs de wal naar beneden.

Hoe kan zo’n simpele beweging zo moeilijk uit te leggen zijn? Bekijk onderstaande video waarin Hanneke het op sublieme manier voordoet.

 

 

Waarom zou ik afvlakken?

Ben je een beetje fanatiek dan wil je tijdens een survivalrun zo snel (en gracieus) mogelijk over de hindernissen komen. Afvlakken is net als swingovers bij touwen en netten de snelste manier om over muren van hout, palen en banden heen te komen. Je moet een beetje lef hebben, maar dan wil je ook niet meer zonder deze survivalrun techniek!

Heb je nog vragen of aanvullingen? Laat een reactie achter.

Interessant? Deel 'em!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Auteur: David

Auteur: David

Survivalrun heeft sinds december 2014 veel betekent voor mij als sporter en persoon. Naast een goede conditie, kracht en zelfvertrouwen is het iedere week een enorme uitlaatklep. Op survivalrunners.nl deel ik mijn passie en ervaring graag met anderen

GezondheidGezondheid

CONDITIE OPBOUWEN STARTER KIT TOT 60% KORTING